HOME ZANGERESSEN DIRIGENTE VACATURES FOTOBOEK REPERTOIRE AGENDA VRIEND GASTENBOEK CONTACT

DIRIGENTE

Annemarie Homan (1972, Hoogkarspel)

Mijn dirigentenleven is eigenlijk nog maar kort. Van huis uit ben ik zangeres, begonnen bij de koren van de katholieke kerk in Hoogkarspel (NH). Toen ik ging studeren in Utrecht mocht ik meezingen bij Dekoor (o.l.v. Johan Rooze) en daar is mijn liefde voor close harmony en a-cappellazang begonnen. Na Dekoor heb ik gezongen bij Be Sharp! (o.l.v. Jetse Bremer) en Vocalicious (o.l.v. Tijs Krammer).

Alle diva's

Naast zingen in koren en vocal groups, ben ik ook regelmatig ingevallen als dirigent. De laatste jaren stond ik steeds vaker vóór koren in plaats van erin en dat smaakte eigenlijk wel naar meer. Ik wilde leren over hoe dat dirigeren nu echt moet en dan vooral in de lichte, ritmische koormuziek.

Daarom heb ik mij in 2017 aangemeld voor de parttime opleiding Vocal Leadership/Innovative Choir Leading aan de Royal Academy of Music Aalborg/Aarhus, om een diploma te halen.

Naast dirigent van Diva Power ben ik zangeres in vocal group Còig en ben ik mede-organisator en initiatiefnemer van The Single Singers.